MILIEU en MVO

Wij zijn betrokken, niet alleen lokaal maar ook ver buiten de grenzen van onze locaties. Onze trots en ambitie zetten we graag in om mét elkaar dingen voor elkaar te krijgen.

Elke onderneming moet zich afvragen welke sporen haar activiteiten achterlaten in de leefomgeving. Dat moeten wij, als niet-productiebedrijf, maar zeker ook onze leveranciers met hun productieprocessen. De grootste impact die wij kunnen bereiken, is door te werken met duurzame leveranciers en door onze klanten te stimuleren om te kiezen voor duurzamer drukwerk. Dat wij en onze klanten kiezen voor FSC- en PEFC-gecertificeerd papier of drukwerk is inmiddels vanzelfsprekend. Net zo vanzelfsprekend als dat wij uitsluitend werken met productiebedrijven die minimaal voldoen aan de Milieucriteria voor het Maatschappelijk Verantwoord Inkopen van Drukwerk, versie maart 2017 van PIANOO. Nog liever hebben we dat onze leveranciers beschikken over een ISO 14001 of ander milieucertificaat en dat ze drukken met bio-inkten. Verder wijzen we onze klanten graag op de mogelijkheid van klimaatneutraal drukwerk: gecertificeerd, dus met vermelding van het klimaatneutraal-logo.

Natuurlijk stellen we ook eisen aan onze eigen bedrijfsvoering. Zo zijn al onze kantoren voorzien van ledverlichting, wordt oud papier in speciale blauwe bakken apart ingezameld en zijn onze ramen voorzien van een isolerende folie die het gebruik van de airconditioning minimaliseert. De stroom die wij gebruiken is 100% groen en afkomstig van Nederlandse windenergie. Transportbewegingen proberen wij te vergroenen door kleine pakketjes binnen de stad te laten bezorgen door een fietskoerier. Onze eigen huisstijl is volledig Co2 neutraal geproduceerd!

Wij zijn betrokken, niet alleen lokaal maar ook ver buiten de grenzen van onze locaties. Onze trots en ambitie zetten we graag in om mét elkaar dingen voor elkaar te krijgen. Platform P draagt bij aan een duurzame wereld. Wie het milieu een warm hart toedraagt, vindt in ons een betrokken partner.

Neem contact op

‘Een perfect grafisch product én een vloeiend proces, dat is Platform P’

‘It ain’t what you do, it’s the way that you do it’

‘Wij zijn onafhankelijk, waardoor u de beste deal krijgt’

‘Eén aanspreekpunt met twee sloffen waar het vuur wordt uitgelopen’

‘Schets uw ideale product. Wij helpen het waarmaken’

‘Ook op die extra vraag, die u later pas bedenkt, zeggen we ja’

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Social return is in opmars. Steeds meer bedrijven willen iets terugdoen voor de maatschappij. Wij produceren zelf niet, maar onderzoeken bij elke productieopdracht of we die kunnen uitbesteden aan bedrijven die geregistreerd staan als social enterprise of die minimaal een PSO trede 3-certificaat (Prestatieladder Socialer Ondernemen) bezitten. Deze bedrijven bieden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans te werken en te leren.

Daarnaast tonen wij onze maatschappelijke betrokkenheid door het ondersteunen van:

  • Stichting ALS Nederland (sponsoring)
  • JINC Breda (lezingen en workshops met kinderen)
  • Museumnacht Rotterdam (drukwerksponsoring)
  • De Kracht van Rotterdam (drukwerksponsoring)

Zorgsystemen, milieuzorg, energie-efficiency, duurzaamheid en verantwoord ondernemen vormen een niet meer weg te denken onderdeel van onze totale bedrijfsvoering. Al deze punten staan op onze agenda. Omdat je je als bedrijf op deze onderdelen voortdurend kunt blijven verbeteren.

Wilt u meer weten over duurzaamheid bij Platform P?

Vraag het Raymond

Wilt u meer weten over duurzaamheid bij Platform P?

Vraag het Maarten

Wilt u meer weten over duurzaamheid bij Platform P?

Vraag het Jeroen
Site by Alsjeblaft!