Groen is de kleur van onze huisstijl. Wat is jouw kleur?

Elke kleur zal een bepaalde associatie bij je oproepen. Natuurlijk bestaan er persoonlijke en culturele verschillen, maar binnen onze westerse bubbel zijn er een paar grote universele overeenkomsten. Omdat we rood kennen van bloed en vuur, associëren we deze kleur met passie en energie. Blauw is de kleur van de lucht en de zee en staat daarom voor kalmte en ontspanning. Geel doet denken aan de zon, en daarmee aan lente en een nieuw begin en aan de zomer en levensplezier.

Wij kozen 16 jaar geleden voor groen, wat staat voor leven, natuur en harmonie. Groen is een frisse kleur die ontspannend werkt. Groen is de rustigste van alle kleuren en kom je daarom vaak tegen op plaatsen waar je een steuntje in de rug kan gebruiken, zoals in ziekenhuizen en op scholen.
Voor ons staat groen ook voor rust en dan vooral: jouw rust. Als jij iets aan ons overlaat, kun je gerust zijn dat het goed komt. Als we dat met onze kleurkeuze onderhuids kunnen communiceren, zijn we in onze opzet geslaagd. Dat het er bij ons rood aan toe kan gaan, daar hoef jij niets van te merken. Met ons werken zou je als ‘a walk in the park’ moeten ervaren.

En wat is jouw kleur? Weet je waarom je die ooit koos? Ben je er nog blij mee? En maakt het veel uit? Als je super bekend bent, niet. Hou dan vooral de kleur die je hebt. Zelfs als je erop uitgekeken bent. Of schuif hooguit enkele PMS-nummers op. Ben je geen Coca-Cola en past je kleur niet meer bij wie je bent? Ga dan opnieuw op zoek. Maar wij blijven nog heel lang PMS 354, al zijn we allang geen groentjes meer.

Terug naar het overzicht