PostNL verandert de spelregels en tarieven per 1 januari 2023. De zaterdagbezorging verdwijnt, alsmede de 48-72 uurs bezorging en de nextweek. In dit blog zetten we de grootste veranderingen even op een rij voor u.

De 24 uurs bezorging blijft gelukkig nog wel bestaan. Dat betekent dat je dus nog wel op zaterdag op de mat kan vallen, maar alleen op vrijdag verzonden met 24 uurs tarief.
48- en 72 uurs en Nextweek producten verdwijnen, daarvoor in de plaats komen ‘Vast” en “Flex”.
“Vast” betekent dat je op 2 aaneengesloten dagen op de mat kan vallen. Afhankelijk van je dag van aanlevering valt je post op donderdag en vrijdag in dezelfde week, of op dinsdag en woensdag in de week erna.
“Flex” wil zeggen dat je je post aanlevert op woensdag, donderdag of vrijdag. De post wordt dan de week erna op dinsdag t/m vrijdag bezorgd.
24 uurs blijft mogelijk, dinsdag t/m zaterdag zijn dan bezorgdagen. Het tarief ervan stijgt wel, Met ongeveer 8 %.

Periodieken kunnen niet meer in 24 uur worden bezorgd, dat kan alleen nog met “Vast” of “Flex”. De contracten hiervan worden door PostNL afgebouwd.

Meer informatie hierover is natuurlijk op te vragen, ook voor ons is nog niet alles helemaal duidelijk maar omdat planningen voor periodieken veelal vooraf worden gemaakt is het wel zinvol voor u om er op tijd mee te starten.

Heeft u vragen, neem dan hier contact met ons op

Terug naar het overzicht