Printmanagementbureau Platform P is de nieuwe eigenaar van Bij JD in het Gelderse Stokkum. Hierdoor kan de oprichtster en naamgeefster van Bij JD, Jeanette Derksen, een nieuw uitdaging aangaan, terwijl het bedrijf onverstoorbaar doorgaat en zelfs haar expertise uitbreidt.

Platform P, dat onlangs zijn vijftiende verjaardag vierde, staat bekend om het ontzorgen van klanten bij hun behoefte aan print- en drukwerk. Vanuit drie locaties zorgen printmanagers dat opdrachten bij de juiste drukker terechtkomen en dat alle logistiek soepel verloopt. Van folders tot POS-materiaal, van huisstijlpakketten tot verpakkingen, van signing tot boeken. Bij JD is vooral bekend met de producties van boeken en boekachtige producten zoals agenda’s en (scheur)kalenders. De klanten van beide bedrijven zijn heel verschillend, maar de vakkennis die Platform P en Bij JD nu bundelt biedt toegevoegde waarde voor alle opdrachtgevers.

Jeanette Derksen, directeur van Bij JD: ‘Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn zestigste mijn taken wilde afbouwen. Maar je wilt een bedrijf dat je met veel liefde hebt opgebouwd natuurlijk wel achterlaten met goede vooruitzichten. Omdat ik het belangrijk vind dat mijn jarenlange collega Sandra Broekhuizen ons werk zou kunnen voortzetten, nam ik zelf contact op met Platform P. We werkten al samen en zij houden net als wij veel van ons vak. Met hun versterking kan Bij JD een tweede leven ingaan. Onze klanten zullen dan ook niets van deze overname merken. Ik ga ervan uit dat ze er alleen maar op vooruitgaan doordat Bij JD nu veel meer vakkennis en een nog groter netwerk van leveranciers tot haar beschikking krijgt. Zelf start ik een nieuwe uitdaging, als wethouder voor gemeente Montferland.’ Shanna van den Berg-Ringsma, directeur Platform P: ‘Ik vind het een compliment dat een enthousiaste vakgenoot ons benaderde als overnamepartner. Dit is een vak waar je hart in moet zitten en dan is ze bij Platform P aan het juiste adres. Ik denk dat wij als geen ander kunnen bijdragen aan de doorontwikkeling van Bij JD.’

Terug naar het overzicht