De P van Papier (maar niet van plenty)

Papier (en print) is populairder dan ooit! Iets wat wij natuurlijk alleen maar toejuichen. De vraag is enorm en samen met andere redenen zet dit de beschikbaarheid – en daarmee de prijs! – onder druk.

U heeft het zelf vast ook gemerkt of erover gelezen: de vraag naar papier is groot. Orders duren langer omdat papier, en grondstoffen voor papier, minder goed verkrijgbaar zijn. Een belangrijke oorzaak is de Covid-19 pandemie die productiekanalen stillegde en soms ook voor faillissementen zorgden. Tegelijkertijd steeg de vraag naar karton omdat meer mensen thuisbleven en webshopbestellingen plaatsten die verpakt moesten worden.

Ook bij Platform P hebben we hiermee te maken. Er geldt nu een langere levertijd op orders waar veel papier of karton in zit en we zien forse prijsstijgingen van de materialen zelf. Maar omdat wij niet gebonden zijn aan één of slechts enkele leveranciers, kunnen we breder kijken. Soms kunnen we aan een grote vraag voldoen door verschillende partijen tegelijk in te zetten. Verder helpt het als jij je wensen of bestellingen zo vroeg mogelijk aan ons doorgeeft. Samen zorgen we voor een tijdige verwerking van jouw order!

Terug naar het overzicht