De print mogelijkheden op een flatbedprinter zijn ontelbaar. Zo kan er op heel veel soorten materiaal geprint worden. Denk bijv. aan: forex, aluminium, dibond, hout, spaanplaat, plastic. Maar ook tegels, canvas, rubber en plexiglas behoren tot de mogelijkheden. De UV bestendige inkt zorgt ervoor dat de output ook buiten toegepast kan worden. Het grote voordeel van flatbedprinten is de mogelijkheid om kleine oplages te printen. Daarnaast worden er ten opzichte van zeefdruk geen oplosmiddelen in de inkt gebruikt die schadelijk voor het milieu zijn. De keerzijde daarvan is wel dat bedrukking minder slijt- en krasvastheid is dan een zeefdruk bedrukking. De producties van de printer zijn echter wel nog steeds voldoende slijt- en krasvast om vele jaren mee te gaan.

In deze printtechniek kunnen veel scherpere en kleinere afbeeldingen geprint worden dan in zeefdruk, dit komt doordat de inkt hard wordt door UV straling. Door het droogproces van UV straling hebben de prints een zeer hoge chemische bestendigheid.
Ook heeft deze techniek de mogelijkheid om wit te printen. Hierdoor kan een donker materiaal eerst van wit worden voorzien alvorens er een kleur wordt geprint. Anders zou de kleur tijdens het printen een te donkere uitstraling krijgen door de invloed van de donkere ondergrond. Het nadeel is echter dat voor hoge oplages de printer minder geschikt is door zijn printcapaciteit per uur.

Overzicht voordelen:
1. Zeer geschikt voor kleine oplages
2. Geen oplosmiddelen in de inkt (milieuvriendelijk)
3. Kleine afbeeldingen worden zeer scherp
4. Zeer hoge chemische bestendigheid
5. Wit printen is mogelijk

Overzicht nadelen:
1. Bedrukking minder slijt- en krasvastheid
2. Minder geschikt voor hoge oplages

Na het printen kunnen we contoursnijden en frezen, het materiaal waarop geprint wordt, wordt in de door jouw gewenste vorm gesneden: rond, vierkant, losse letters, bijna alle vormen kunnen.

Hieronder staat een video die stapsgewijs het proces laat zien.

Mocht u vragen hebben neem dan vooral contact met ons op! Onze projectmanagers bespreken graag al uw wensen en er kan altijd een proef exemplaar gemaakt worden.

Terug naar het overzicht