Wij werden benaderd door Plein06. Dit Rotterdamse architectenbureau veranderde haar naam naar ECHO Urban Design waarvoor men een serie boekjes wilden laten maken. De cover van iedere uitgave moet gedrukt worden op een andere papiersoort. We hebben samen met de klant diverse papiersoorten beoordeeld waarna GMUND Matt colors de beste keuze bleek. Met name vanwege de structuur van het papier én de diverse kleuren (48 verschillende kleuren!!) waarin het beschikbaar is. Uitdaging 1 was hiermee getackeld!

De bedrukking in wit met full colour was de volgende uitdaging. De oplage was niet heel hoog waardoor we hebben gekozen dit in digitale druk met digitaal wit te laten drukken. De combinatie van de grijstinten in het ontwerp , het mooi dekkende wit en het papier zorgden voor een geweldig eindresultaat! En dat alles binnen een krappe planning.

Bedankt ECHO Urban Design voor deze mogelijkheid om met een bijzondere papiersoort te werken. Wij kijken al uit naar nummer 2 in de serie van de boekjes.

Terug naar het overzicht