Aanleverspecificaties

Niks gaat vanzelf. Om het meest voorspelbare resultaat mogelijk te maken en de meest veilige weg te kunnen garanderen, stellen we een aantal voorwaarden waar uw bestanden aan moeten voldoen.

1. Bestanden waar sprake is van persoonsgegevens

Persoonsgegevens (bijvoorbeeld NAW bestanden) ontvangen wij graag via onze beveiligde ftp omgeving, bestand.platformp.nl of via fromsmash. Vraag uw contactpersoon van Platform P naar uw inloggegevens en verdere instructie als u deze nog niet heeft ontvangen.

2. Aanleverspecificaties van (productie)bestanden

Bestands-type: Certified PDF

Bij voorkeur ontvangen we van u een Certified PDF bestand (versie 1.3). Zo’n PDF maakt u met Acrobat Distiller, of vervaardigd u uit Indesign.

bestands-specificaties

De Trimbox ontvangen we graag op netto formaat, met de letterfonts ingesloten.
De beelden in uw bestand hebben een minimale resolutie van 150 dpi. Voor een bitmap geldt minimaal 800 dpi. Snijtekens staan op minimaal 3 mm van het netto formaat. Ook de afloop dient minimaal 3 mm te zijn.

Bestands-layout

Voor sommige producten gelden extra voorwaarden voor een goede verwerking. We hebben hieronder een aantal veelvoorkomende producten benoemd.

Brochures die worden geniet
Hiervoor levert u één PDF-bestand aan, met daarin enkele (losse) pagina’s in de juiste volgorde. (Dus niet als spreads!). Pagina 1 is dan de voorzijde van het omslag en de laatste pagina is de achterzijde van het omslag.

Brochures die garenloos of genaaid gebrocheerd worden
Hiervoor levert u het binnenwerk en het omslag apart aan. Het omslag levert u aan als spread, bestaande uit de binnen- en buitenzijde, met ertussen de juiste rugdikte. De binnenwerkpagina’s levert u aan als één PDF-bestand met daarin enkele (losse) pagina’s in de juiste volgorde. (Dus niet als spreads!). Indien u een genaaid gebonden boek aanlevert dan ontvangen wij de schutbladen en het bandpapier graag als losse PDF.

Let op: Tussen de binnenzijde van het omslag en het binnenwerk valt circa 5 mm van het papier weg in de rug. Dit komt door de zij-belijming. Aangezien dit zowel op de linker- als de rechterpagina gebeurt, is dit dus circa 10 mm bedrukking totaal. Bij doorlopende beelden is dat dus wel iets om rekening mee te houden. Voor de zekerheid: dit gebeurt voorin de brochure maar ook achterin.

Folders drie- of vierluik
U levert de voor- en achterzijde als spread aan.

Kleurgebruik

In de aangeleverde PDF zitten geen overbodige kleurseparaties. Dit kunt u simpel regelen bij export naar PDF vanuit Indesign. Lever geen RGB-beelden aan, maar zet alles om naar full-colour. Voor zaken die niet meegedrukt worden, zoals bijvoorbeeld stans- en rillijnen, UV lak of spotvernis, maakt u een PMS kleur aan en noemt die kleur dan bijvoorbeeld stanslijn, UV lak of vernis. Belangrijk: Deze kleuren dienen op overdruk te staan.

Kleurprofielen

Om er voor te zorgen dat u de juiste kleurprofielen gebruikt voor het drukwerk, hebben wij ze vast voor u uitgezocht. U kunt ze hier downloaden.

Coated (gestreken) papier, papier type 1: ISOcoated v2 300 eci
Uncoated (ongestreken) papier, papiertype 4: PSO Uncoated ISO12647 eci

Deze profielen zijn geschikt voor offset drukwerk. Indien u een rotatie productie heeft, kunt u contact met ons opnemen. Wij leveren dan de juiste profielen daarvoor aan.

Site by Alsjeblaft!